dimarts, 10 de juny del 2014

Colinas que arden, lagos de fuego - Javier Reverte

En aquesta entrada farem referència a la part de literatura. Us donarem una breu biografia de l'escriptor Javier Reverte i del seu llibre "Colinas que arden, lagos de fuego".

Javier Reverte

El seu nom original és Javier Martínez Reverte, encara que firma com a Javier Reverte.  Va néixer a Madrid l'any 1944. És un escriptor i periodista espanyol que va estudiar filosofia i periodisme. Ha sigut corresponsal a varis llocs del món, entre altres, Londres i Paris.
Com a escriptor ha escrit llibres de viatges, assatjos, poesia i novel·les.
L'any 2001 va aconseguir el premi "Novela Ciudad de Torrevieja" i al 2010 va guanyar el premi "Premi Fernando Lara de Novela" i el premi "Fundación José Manuel Lara".

Llibres coneguts:

Entre els seus llibres de viatges més coneguts està la Trilogia d'Àfrica, constituïda pels llibres: El somni d'Àfrica, El rodamón d'Àfrica i Els camins perduts d'Àfrica.
Entre els seus llibres de poemes més coneguts estan: Metropoli i El volcà ferit.
I entre les seves novel·les més conegudes estan: Tots els somnis del món o La nit detinguda.

Aqui tenim una fotografia de Javier Reverte 
      

La informació i la imatge estan extretes de la pàgina web: http://www.letrasdeencuentro.es/escritores.php?autor=
244&nombre=Javier%20Reverte

Colinas que arden, lagos de fuego

Autor: Javier Reverte
Títol: Colinas que arden, lagos de fuego
Subtítol: Nuevos viajes por Àfrica
Publicació: Maig de 2012
Temàtica: Literatura de viatges clàssic

Sinopsi

“ Tornar a les muntanyes, els prats, els boscos i els llacs de  l’est d’Àfrica, després de diversos anys d’absència, accelera els bàtec del cor i renova els fluids de l’esperit. Apart d’això, recórrer a peu algun camí, al igual que ho van fer els antics  exploradors, resulta tan emocionant com diferent a altres tipus de viatges. Caminant, s’entén millor l’essència d’Àfrica, que no és cap altre que l’essència de la mateixa paraula ‘aventura’.”


Deu anys després de publicar Els camins perduts d’Àfrica, Javier Reverte torna amb Colinas que arden,
 lagos de fuego. Les escales d’aquest nou viatge expliquen el seu pas pel fantasmagòric llac Turkana, al nort de Kenia, per on el Tanganika, a Tanzània, o Chitambo, el petit poblat de Zambia on va morir David Livingstone i va quedar enterrat al seu cor.

Javier Reverte, mestre de la literatura de viatges espanyola, ens relata amb una prosa molt personal i allunyada de tòpics, els seu retrobament amb els habitants i paisatges d’Àfrica dels nostres dies, salpicant-los amb pinzellades del passat continent negre, del colonialisme europeu i l’edat de les exploracions. Sense caure en la rutina, l’autor recull la cara i la creu, les ombres i les llums d’un continent que ha patit tan i, alhora tan bonic. L’ humor, la tendresa, l’èpica i la sensualitat es barregen en aquest extraordinari viatge de la ma d’un escriptor inimitable que s’ha guanyat l’afecte de milers de lectors. 

Portada del llibre "Colinas que arden,
lagos de fuego" extreta de:


La informació està extreta de la pàgina web: http://www.megustaleer.com/ficha/L347931/colinas-que-arden-lagos-de-fuego

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada